Munkaprogresszív szemüveglencsék

Éles látás és komfort a munkahelyen

A 40 év feletti korosztályban sokan vannak akiknek a munkaterületük az iroda vagy homeoffice, ahol számítógép előtt töltik idejük jó részét. Amennyiben látásunk korrigálásra szorul, de a különböző távolságokhoz nem megfelelően alkalmazkodó szemüveget viselünk, abban az esetben sajnos szemeink nagyon hamar elfáradhatnak, ahogy mi magunk is, és nem csak rossz közérzet lesz jellemző ránk, de teljesítőképességünk és munkakedvünk is csökkenni fog.

A modern eszközökkel teletűzdelt világunk egyre gyorsabb és sokrétűbb lesz, a digitális eszközök pedig egyre fontosabb szerepet kapnak, így egyértelműen nekünk is tartanunk kell az iramot, és hatékony, egyben hosszan tartó munkabírásra kell berendezkednünk.

munkaprogresszív szemüveglencse zeiss-officelens

Digitális eszközökhöz vagy monitor előtti munkavégzéshez szemüveg

A modern technológia, a különböző okos eszközök, a csúcstechnológiás készülékek és kijelzők egyértelműen megkönnyítik mindennapjainkat – otthon és a munkahelyünkön egyaránt. Segítségükkel gyorsabban és hatékonyabban tudunk dolgozni, kommunikálni, kikapcsolódni. Azonban, ha hosszabb időn keresztül összpontosítunk az effajta eszközök előtt – például ha a számítógépre meredünk egész nap a munkahelyünkön, vagy okostelefont, tabletet, illetve egyéb hasonló készüléket használunk, akkor bizony szemeinknek jól esne, ha élesen és tisztán látnánk kis és közepes távolságokra egyaránt. Erre azonban sem az olvasószemüveg, de még a progresszív, multifokális lencsék sem jelentenek ideális megoldást. Nem lenne jobb inkább egy olyan szemüveg, mely kifejezetten a munkánkra, és persze saját igényeinkre alakítva könnyítené meg életünket?

Munkatávolságra optimalizált éleslátás

Mivel képernyők és kijelzők előtt dolgozunk, kulcsfontosságú szerepe van szemeink hogylétének is mindebben. Hiszen naponta akár órákon keresztül kell bírniuk a megerőltetést. Ezekben az élethelyzetekben hiába viselünk olvasó– vagy progresszív, multifokális szemüveget, mégis megfigyelhetjük, hogy testtartásunk természetellenes lesz egy idő után.

A munkaprogresszív szemüveglencsék hasonló elven működnek, mint a progresszív lencsék, azonban úgy lettek kialakítva, hogy elsősorban közeli és munkatávolságra optimalizálják látásunkat. Szemeink így pont azt a korrekciót kapják meg, mely a munkánk során felmerülő, váltakozó távolságokhoz szükséges. Ezáltal a munkavégzés hatékonyabb mederben folyhat, hiszen szemünk kevésbé fárad el közben. Ezek a szemüveglencsék komfortosabb látást garantálnak a számítógép vagy az íróasztal előtt.

A munkaprogresszív lencse beltérben ideális

A munkaprogresszív szemüveglencséket irodai, illetve egyéb beltéri munkavégzéshez tervezték, de ugyanúgy megállják a helyüket minden olyan professzionális tevékenység esetén is, melyek éleslátást igényelnek a közeli és a különböző köztes távolságokra egyaránt. A legújabb ergonómiai kialakításnak köszönhetően kiemelten támogatják szemeinket, kényelmes és nyugodt látást biztosítva. Ezen felül éles és torzításmentes látásra számíthatunk, bármilyen körülmények között.

Szemeink védve lesznek az irritációtól, a fáradtságtól, így elkerülhetjük az olyan kellemetlenségeket is, mint a fejfájás vagy a rossz közérzet. A beltéri lencsék egyértelműen értékes segítségnek számítanak tehát, amikor irodai vagy egyéb olyan munkát végzünk, ahol a középtávolságra való zavartalan látás kiemelt fontosságú.

Összefüggések a szemüveglencse technológiája és a képernyő előtti testtartás között

Nem árt, ha odafigyelünk arra, hogyan rendezzük el a különböző dolgokat, melyeket munkánk során folyamatosan használunk. Gondolunk itt a billentyűzetre, a képernyőre és egyéb, olvasott anyagokra. Amennyiben helytelenül rendezzük be íróasztalunkat, az bizony látási problémákhoz vezethet. Ha szemüveget viselünk pluszban, akkor ahhoz, hogy különböző távolságokra megfelelően fókuszálni tudjunk, teljesen természetellenes test és fejtartást vehetünk fel. Ez igazán kényelmetlen. Emellett, ahogy idősödik a szemlencsénk, az egyre nehezebben fog a különböző távolságokhoz alkalmazkodni.

Mivel a képernyő előtti munkavégzés egy éppen olyan tevékenység, melynek során gyakran váltogatjuk a különböző látási távolságokat, ezért különösen jelentős fáradást okoz a szemeinknek, hiszen azok folyamatos terhelésnek vannak kitéve.

Olvasószemüveg alkalmazása a munkahelyen

A hagyományos olvasószemüvegeknél egyfókuszú lencséket használnak. Ezek lehetővé teszik, hogy kb. 30-40 cm-es távolságra tisztán lássunk. Ez tulajdonképpen a billentyűzet és a nyomtatott anyagok tekintetében ideális távolság. Viszont, amint a számítógép képernyőjét vagy a környező területet szeretnénk élesen látni, akkor bizony le kell hajtanunk a fejünket, hogy átnézhessünk a szemüveg felett, vagy egyszerűen csak közelebb hajolunk a monitorhoz. Mindez a rossz test- és fejtartás természetellenes, és erős terhet rak vállainkra, nyakizmainkra és hátunkra egyaránt.

olvasó szemüveg monitor előtt
egyfókuszú lencse munkahelyen

Modern progresszív lencsék alkalmazása a munkahelyen

A modern multifokális, más néven progresszív lencsék kialakításuknak köszönhetően 40 cm-től minden egyes távolságra éles látást biztosítanak viselőjüknek. A lencse alsó részével a közeli tárgyakat láthatjuk tökéletesen, míg a képernyő tisztánlátásához az alsó és középeső részen próbálunk meg kinézni. Ehhez fel kell emelni a fejünket, és amennyiben ez a testtartás hosszabb ideig fennáll, akkor újfent túlzott megerőltetésnek tesszük ki nyakunkat és vállunkat.

progressziv lencse monitor elött
progressziv lencse munkahelyen

Munkaprogresszív szemüveglencsék

A munkaprogresszív szemüveglencséket kifejezetten arra tervezték, hogy a számítógépes munkahelyeken korlátlan látást biztosítsanak az egész munkafolyamat során.

Előnyei:

  • A lencsén teljesen észrevétlen az átmenet, mely az éleslátást folyamatosan biztosítja a 40 cm es és a kb. 3 méteres látási távolságok között.
  • A fej ennek köszönhetően ideális helyzetben marad. Ezért a billentyűzet, a képernyő és az egyéb, munkához kapcsolódó anyagok is tisztán láthatók lesznek.
munkaprogressziv lencse monitor elött
munkaprogressziv lencse munkahelyen

ZEISS Officelens szemüveglencsék - a kényelmesebb látásért

Az új ZEISS Officelens munkaprogresszív szemüveglencsék kimagaslóan biztosítanak kényelmes testtartást munka közben, és teljes mértékben személyre szabottak, a viselőjük igényeihez mérten. Kis és közepes távolságokra egyaránt nagy látómezőt kínálnak, ezáltal tökéletes lesz a látásunk és kényelmesen dolgozhatunk abban a tartományban, melyet a munkánk megkövetel. Így fejünk és nyakunk is nyugodt, természetes tartást vehet fel egész nap.

A ZEISS Officelens szemüveglencsék három személyre szabott változatban garantálnak jobb látást

A ZEISS Officelens munkaprogresszív szemüveglencsék úgy készíthetők el, hogy a viselőjük látótávolságra történő igényeinek teljes mértékben megfeleljenek. Köszönhető ez annak az új technológiának, mely a Carl Zeiss Vision által fejlesztett, maximális köztes távolságot is meghatározza. Ez a Maximum Intermediate Distance, vagyis a M.I.D.

A Premium Vision-nél a kedvezőbb árral rendelkező modellektől a nagyon pontos, egyedi igényekhez igazított megoldásokig mindent megtalálhatunk. A munkaprogresszív szemüveglencsék kialakításának alapja az a szükséges maximális látótávolság, mely a szemüvegviselőt a munkahelyén minden nap körbeveszi. A M.I.D érték az a távolság, melyet egy téren belül élesen kell látnia a szemüvegviselőnek.

Ennél a kialakításnál a maximális távolság, melyre a szemüvegviselőnek élesen kell látnia, két méterre van beállítva. Ez főként azok számára lehet ideális, akik főként számítógép előtt dolgoznak, vagy sokat olvasnak munkájuk során.

Ezzel a szemüveglencsével négy méterre van beállítva a maximális távolság, így viselője az olvasótávolságra és a közvetlen környezetre láthat élesen. A „Room” modell azok számára jelentheti a legjobb megoldást, akik a képernyő előtt dolgoznak, de közben például ügyfelekkel/vásárlókkal is foglalkoznak.

Ez a verzió kiszélesített látótérrel rendelkezik egy méteres olvasótávolságig. Míg az olvasószemüvegek általában személyre szabott, fix olvasótávolságra vannak tervezve, addig a „Book” kialakítás jelentősen nagyobb látóteret biztosít. Ezáltal könnyedebb az olvasási élmény is.

A negyedik változat teljes mértékben a szemüvegviselő egyedi igényeire van szabva. Ezt úgy érik el, hogy az optimális maximum látótávolságot nagyfokú pontossággal állapítják meg. Ezen felül pedig a viselő centrális adatait, a közeli munkatávolságát és még a szemüvegkeret méreteit is figyelembe veszik a szemüveglencse gyártása során.

A ZEISS officelens munkaprogresszív szemüveglencsék – csakúgy, mint a sima progresszív, valamint az egyfókuszú lencsék is -, különböző típusokban elérhetők a Premium Vision kínálatában, legyen szó Officelence Plus, Superb vagy Individual változatról. A különböző verziók ráadásul többfajta anyagból és többfajta tulajdonsággal is kérhetők.

Munkaprogresszív szemüveg készítés és látásvizsgálat

Premium Vision Optika

A munkaprogresszív lencsével ellátott szemüveg készítéshez, látásvizsgálatra előzetes bejelentkezés szükséges!
Kérjen online időpontot optikánkba.