egyfókuszú lencsék

Rövid vagy távollátó szemüvegek

Az egyfókuszú lencsék kapcsán talán nyugodtan kijelenthető, hogy a leginkább ismertek és a legszélesebb körben alkalmaznak, ami köszönhető persze annak is, hogy ezek a legrégebben elterjedt szemüveglencsék.

Az egyfókuszú lencsék teljes felületén ugyannyi a dioptria lefutása, és a természetes látást hangsúlyozzák, bármilyen korosztály számára. Számos alapanyagon elérhetők, így a korrekció nagyságától, valamint a viselő életvitelétől és igényeitől függően személyre szabott megoldásokat kínálnak.

Mikor ajánlott az egyfókuszú lencsét választanunk?

A szóban forgó lencsék a leggyakrabban előforduló látásproblémákra adnak megoldást. Legyen szó rövidlátásról vagy távollátásról, mindenképpen jó választás lehet egy egyfókuszú lencse. Amennyiben csak a távoli dolgok homályosak, akkor rövidlátással állunk szemben. Ha a közeli tárgyak homályosak, távolra viszont élesen látunk, akkor távollátásról beszélünk. Mindkét esetben elegendő, kényelmes és jó szolgálatot tesz az egyfókuszú lencse.

De szóba jöhet ez a megoldás a presbyopia (öregszeműség) esetén is, ami előbb vagy utóbb bizony mindenkit érint, hiszen idővel a szemlencsénk veszít rugalmasságából. Ilyen tekintetben az olvasószemüvegek kategóriájában jelent tökéletes megoldást az egyfókuszú lencse. Ezen felül szemtengely ferdülés esetén is szóba jöhet ilyen lencse használata. Ennél a problémánál a lencsék pont ellentétes irányban torzítanak, mint a viselőjük szeme, így segítik a pontos, kényelmes látást.

A fényre sötétedő egyfókuszú lencsék

A fényre sötétedő szemüveglencsék azoknak javasolt, akik változó körülmények között dolgoznak, vagy tartozkódnak napközben. A Premium Vision a komfortos látásélményt biztosító magyar gyártású Starlite fényre sötétedő szemüveglencsét 1.5 normál törésmutatóval kínálja, szabadon választható magyar keretforgalmazó keretével, és diplomás szemvizsgáló által végzett látásellenőrzéssel.

Az egyfókuszú lencsével ellátott komplett szemüveg ár érték arányban a legkedvezőbb választás lehet, gyorsan reagálnak az UV sugárzásra, dioptria tartományban pedig -3,00 – +3,00 Cyl +1,00 között választhatunk.

Kékfényszűrős egyfókuszú szemüveglencse

A kékfényszűrős szemüveglencsék azoknak javasolt, akik főként otthoni munkavégzést végeznek (home-office) és valamilyen digitális eszközt használnak. Segítségükkel hatékonyabb munkavégzést, jobb közérzetet és pihentetőbb alvást fogunk tapasztalni A kékfény szűrővel ellátott vékonyított egyfókuszú szemüveget 1.6-os törésmutatóval, szabadon választható magyar keretforgalmazó kerettel, és diplomás szemvizsgáló által végzett látásellenőrzéssel kínáljuk. A szemüveglencse a kékfény és UV elleni védelem mellett alap rétegkezeléssel van ellátva, dioptria tartományban pedig -5.00 – +5.00 Cyl +2.00 között választhatunk.

Látásvizsgálat és egyfókuszú szemüvegkészítés

Premium Vision Optika

Az egyfókuszú szemüveg készítéshez és látásvizsgálatra előzetes bejelentkezés szükséges!
Kérjen időpontot optikánkba.