Kék fény számítógép előtt

Kutatások mutattak rá, hogy több szemet és életvitelt befolyásoló negatív jelenségért a modern világ új fényforrásai felelősek. Ez érinti a monitor előtt dolgozókat, a digitális készülékeket nézőket, de még a gyerekeket, vagy azokat is, akik este LED-lámpa mellett olvasnak. Tehát mindannyiunkat! Van-e megoldás erre a problémára? Igen!

Álmatlanság, fáradtság, rossz közérzet

Ezekért a gyakran jelentkező problémákért az időjárás változását, a vitaminhiányt vagy a stresszt tesszük felelőssé, okuk azonban ennél sokkal hétköznapibb is lehet. A kék fény bizonyos tartományai hatással vannak a boldogsághormon, az ébrenlét és az alvás szabályozására, a hormonműködésre, az anyagcserére, a test öngyógyító és növekedést szabályozó képességére. A mesterséges fényforrások tartalmazzák ezt a szemre, idegrendszerre ható láthatatlan kék frekvenciát, amelyekkel „megnyújtjuk” a napokat, és ezzel fel is borítjuk a szervezetünk normál önszabályozását.

A mindet „átsugárzó” láthatatlan veszély

Az okos eszközök, televízió, LED- és neon lámpák kék fénye a kívántnál magasabb, ezzel terheli a szemet, megtéveszti a szervezet belső óráját. Elalvás előtti használatuk késlelteti a szervezetnek azt a képességét, hogy felismerje a pihenés idejét, ezáltal miattuk tovább maradunk ébren. A megfelelő regenerálódás azonban a jó közérzet és az egészség kulcsfontosságú eszköze.

Korábbi öregedés

A kék fény természetes, egészséges mennyisége kiegyensúlyozottá tesz, felelős a természetes boldogsághormon termelésért, az éber nappali órákért. Túlzott jelenléte esetén azonban a szem és a szervezet gyorsabban öregszik. Az időskori makula degeneráció veszélyén kívül, a mesterségesen megnyújtott napok biológiai időnkből, az életünkből lopnak.

Egészséges szemre szemüveg?

A napszemüveg az egészséges szemet védi. A kék fény káros élettani hatásait egy speciális lencsebevonat képes megszűrni, amely alkalmazható dioptriás és dioptria nélküli szemüvegeken is. Segítségével a fenti problémákon kívül az állandó szemüvegviselés, vagy a műtétet igénylő szembetegségek kialakulása is elkerülhető.

kékfény szűrős szemüveg

Miben lehet segítségünkre a számítógépes szemüveg?

A kékfény szűrővel ellátott szemüveg a nem kívánatos mennyiségű és frekvenciájú kék fény szervezetre gyakorolt hatását iktatja ki, ezzel visszaadja a test természetes önszabályozó képességét. A speciális  bevonatú szemüveget használók kiegyensúlyozottabb közérzetről, nyugodtabb alvásról és hatékonyabb munkavégzésről számolnak be. Energikusabbnak érzik magukat, testük gyorsabban regenerálódik.

A Prémium Vision-ben a világ legnagyobb lencsegyártóinak termékeit forgalmazza, így a Seiko  kékfényszűrője, a ZEISS DuraVision BlueProtect-je is megtalálható üzletünkben.

Komplett kékfényszűrős szemüveg

KÜLÖNLEGES AJÁNLAT!

  • Rengeteg időt töltesz digitális eszközök előtt?
  • Elfárad a szemed a nap végére?
  • Homeoffice alatt észrevetted, hogy nehezen fókuszálsz a nap végére és akár égő, viszkető szemeid is lesznek?

Ezekre a panaszokra egy speciális kékfény szűrő lencsével ellátott szemüveg rögtön enyhítést biztosít! Amenniyben kékfény szűrő lencsével rendeled meg a komplett szemüvegedet, a SZEMÜVEG KERET ára 0 Ft*!

*Meghatározott keretek közül tudsz választani! Ha Prémium minőségű keretet vagy magasabb brandet választasz, azokból a keretekből 30% kedvezményt biztosítunk a kékfény szűrős lencséid mellé.

Látásvizsgálat és kékfényszűrős szemüvegkészítés

Premium Vision Optika

Az előzetes látásvizsgálatra előzetes bejelentkezés szükséges!
Kérjen időpontot optikánkba.