nő kékfényszűrős szemüvegben nézi a monitort

Tudta, hogy a kékfényszűrős szemüveg rendszeres használat nem csak a szem épségének megőrzése miatt fontos, hanem számos más probléma megelőzésére is alkalmas? Az úgynevezett kékfény ugyanis sok kellemetlen hatással van a szervezetre.

Mi az a kékfényszűrős szemüveg?

A kékfényszűrős szemüveg – mint azt a neve is mutatja – egy olyan eszköz, ami kiszűri a kékfényt, a fénynek azt a tartományát, ami jellemzően a monitorokból, telefonok képernyőiből és LED-világításokból árad.

Napjaink digitalizációs világában olyan mértékben használjuk a kékfényt kibocsátó készülékeket, hogy az nem csupán a szem épségét veszélyezteti, hanem általános jólétünket is. Befolyásolhatja azt, hogy mennyit, milyen minőségben alszunk, és ezzel kihat a mindennapjainkra, magánéletünkre, karrierünkre is. A kevés, vagy rossz minőségű alvás stresszel, feszültséggel, figyelemkoncentrációval járhat, és az immunrendszerünk is védtelenebb lesz tőle. Ha azonban kékfényszűrő szemüveget használ, akkor megóvja szemét a káros hatásoktól. De mi is történik pontosan?

Mi köze a kékfénynek az alváshoz?

A kék fény valójában a világegyetemmel egyidős, hiszen része a természetes fény spektrumának. Ez tart minket ébren. Ez egy se veled, se nélküled kapcsolat – napközben szükségünk van rá, éjszaka viszont nincs.  Az ember szeme hozzászokott a természetes fényhez, de gondoljon csak bele, a természetben nem „lekapcsolják” a nappali fényt! Ahogy megy le a nap, a fény fokozatosan színt vált, majd eltűnik, és ezzel együtt a melatonintermelésünk is apránként gondoskodik arról, hogy elálmosodjunk. A túlzott mértékű kékfény hatására olyan problémák alakulnak ki, mint az alvászavar, a szem szárazsága vagy bevörösödése, de fejfájáshoz is vezethet.

A TV, a laptop, az okostelefon mind-mind ilyen kékfényt áraszt magából, és ezeket jellemzően sötétedés után, sőt, közvetlenül lefekvés előtt is használjuk. Ha valaki alvászavarral megy terapeutához, akkor a terapeuta első körben ezen eszközök használatának csökkentését fogja előírni. De sokunknak luxus az életében egy ilyen váltás, munkahelytől, élethelyzettől függ, hogy ezt megtehetjük-e egyáltalán. Ebben az esetben mentőöv a kékfényszűrő szemüveg, melynek segítségével megóvhatjuk szemünket a káros hatásoktól.

Miért a Premium Vision csapatával készítesse el kékfényszűrős szemüvegét?

Ha nálunk foglal időpontot, garantáljuk, hogy exkluzív keretek közt foglalkozunk Önnel, ráadásul megfizethető árakon biztosítunk elsőosztályú szemüveget.

Mit jelent nálunk az, hogy exkluzív a szolgáltatás? Kis cég vagyunk, egyszerre csak egy vevővel foglalkozunk, így garantálni tudjuk a maximális időt és energiát, amit Önre fordítunk. Szemüvegét teljes egészében személyre szabjuk, nem csak a kiválasztásban segítünk, hanem utána a beállításban, igazításban is.

Garantált a tökéletes végeredmény – az elsőosztályú alapanyagnak, a figyelmes személyzetnek és a kiváló háttérmunkának köszönhetően.

Védje meg szemének egészségét és éjszakai pihenését kékfényszűrős szemüvegeinknek köszönhetően!

Optikánkban széles márka és keretválasztékban, egyedi személyre szabott kékféyszűrős szemüvegeket kínálunk. A szemüveg készítéshez, látásvizsgálatokra előzetes bejelentkezés szükséges! Foglaljon időpontot telefonon, vagy online.