szemüveg választás

Szín, stílus, lencse – rengetegen keresik a számukra tökéletes szemüveget vagy kontaktlencsét. A szemüvegvásárlásnál viszont számos látással és élethelyzettel összefüggő tényezőt szükséges figyelembe  venni a helyes választáshoz.

A Premium Vision magán szemészeti gyökerekkel rendelkezve, jelenleg optikaként azért dolgozik, hogy oly sokan végre megtalálhassák az első igazi szemüvegüket. Hogyan segítünk ebben? Hadd tegyek fel egy egyszerű kérdést: mikor nézetted meg utoljára a szemedet, alaposan?

Az emberek gyakran akkor fordulnak orvoshoz, ha egyre homályosabban látnak távolra, hunyorogva erőlködnek az olvasásnál vagy gyakorta fáj a fejük. A migrént sokszor szemészeti problémák okozzák, azt viszont kevesen tudják, hogy jó dioptriával ez is megelőzhető.

A szem hátsó felszínén például számos betegség  kezdetleges jele fedezhető fel, éppen ezért akár egy kezdeti cukorbetegség vagy magas vérnyomás is  észrevehetô egy szemfenékvizsgálaton.

Rengetegen jó ideje sejtik, hogy szemüvegre lesz szükségük. Konkrét elképzeléseik is vannak. A szemüvegvásárlás eredménye azonban gyakorta egy kiábrándító élmény: ugyan szemüveget viselnek, de nem feltétlenül a jót.

Rengeteg ügyfél fordul hozzánk segítséget kérve azzal a problémával, hogy már olyan rég nem találja a tökéletesen passzoló szemüveget, ami kiemelhetné az arcának legvonzóbb tulajdonságait, ami kényelmes lenne és amivel valóban élesen látna vagy nem fáradna el  a szeme.

Azt tapasztalják, hogy csúszik, nyom, torzít vagy továbbra is kicsit homályos vele a világ. Pedig a látás meghatározza a napi munkateljesítményt és akár a munkatempót is. A nem megfelelő látás viszont kifáraszthat.

Ezért a harmonikus mindennapokhoz nem csupán a magabiztos fellépés, az önazonos megjelenés járulhat hozzá; de az is, hogy látászavarok nélkül élünk. A helyes szemüvegvásárlásnál viszont szükséges egy igen fontos részletet is figyelembe venni a választásnál: önmagunk és életünk apró információit. Életünk apró részleteiben rejlenek azok a nyomós okok, ami miatt oly gyakran egy másik szemüvegre lesz szükségünk annál, mint amit szakmai segítség nélkül egyből kiválasztanánk.

Ez pedig rengeteg részletet és kérdést von maga után. Ezért jogosan teszik fel oly sokan a kérdést: Mi alapján lesz a választás ideális és előnyös és vajon egy alig 15 perces vizsgálat ténylegesen hozzásegít-e egy megfelelő  szemüveg kiválasztásához?

És van itt még valami.

Az UV-ártalom és amire sokan nem gondolnak

A sötétre kitágult pupilla például megfelelő UV-védelem nélkül folyamatosan nyeli el az UV káros sugarait. Az UV-védelmet pedig attól, hogy valami sötét színű, még nem feltétlenül biztosítja a szem részére.

Nem bevizsgált termékekkel, valamint egyes vékonyított lencsék esetében (amik közhiedelemmel ellentétben vékonyított mivoltuk ellenére sem 100%, hogy UV-védelemmel ellátottak) nagyobb kárt okozhatunk, mintha nem hordanánk semmit.

Ezzel ellentétben például egyes gyártók (lásd Zeiss) legegyszerűbb raktári ill. vékonyított lencséik esetében is biztosak lehetünk, hogy UV-védelemmel ellátottak. Akik biztosra akarnak menni, azok az UV-védelem kapcsán is keresik a szakmai segítséget.

Megfejtjük az ismeretlent a szemüvegvásárlás egyenletében

Léteznek tehát olyan tényezők, amiket rengetegen kihagynak a vásárlásnál a döntésben – emiatt elégedetlenek a választott szemüvegükkel. Az elmúlt években számos ügyfelünk történetével találkoztunk – a legkülönbözőbb szemüvegvásárlási kihívásaikban volt egy közös pont: az ismeretlen.

A szemüvegvásárlás csak azért nehéz rengeteg ember számára, mert szakmai segítség, megfelelő és korrekt tájékoztatás, ténylegesen ügyfélközpontú hozzáállás és akár speciális géppark (a cél a különböző szembetegségek kiszűrése) nélkül a pálya egy része mindig sötétben marad a számukra.

Viszont nekik kell dönteni. Vásárlóként.

A Premium Vision épp ebben a döntésben segít. Megnyugtató, könnyű és kétségek nélküli döntést biztosítva.

1. Velünk elkerülheted, hogy csak egy gép által javasolt szemüveget kapj kézhez, amit kényelmetlennek érzel.

2. Ha szükséges, állítunk a szemüvegen: nem fogja nyomni a fejed, az orrod; a halántékod.

3. Személyiségeddel összhangban lévő szemüveged hozzásegít majd az önbizalomteljes megjelenéshez.

4. Életed mikrórészletű információit figyelembe vesszük a választásnál. Ha egész nap monitor előtt dolgozol a szemfáradtság tüneteivel, ezt a részletet is figyelembe vesszük.

5. Arcformád, bőrtónusod és akár az évszaktípusod is szóba jön az önazonos keret megtalálása során, az elképzelésed mellett az anatómia vagy a dioptria is mérvadó lesz. Ez nagyobb dioptria esetében ugyanis előfordulhat, hogy egy választott keret az átvételnél már nem lenne esztétikus.

6. Egyen-megoldások helyett kifejezetten rád szabott, veled együtt megálmodott terméket kapsz kézhez, ami szolgálja a mindennapjaidat, az életmódodat.

7. Számolhatsz a garanciával. Személyesebb és biztonságosabb lesz a vásárlás, mert nem csupán egy terméket veszel, hanem egy szolgáltatást.

Nem elég csak kicsivel jobban látni. Az élet jóval kellemesebb, biztonságosabb és egészségesebb lehet a tökéletes szemüveggel vagy kontaktlencsével.

Egy szemüveg  elsősorban nem a látást, hanem az élet élményeit adja vissza

Ha olyan szakmai segítségre, de empatikus személyekre bíznád a szemüveged elkészíttetését, aki képes visszaadni a látásod mellett a harmonikus mindennapokat, az életed apró, de elfeledett részleteit és stílust adva az önbizalmadat is növeli, akkor a Premium Visionbe belépve már a küszöbnél jól érzed majd magad.

A Premium Vision szeretné elkerülni, a „legyen csak valami” kategóriát a szemüvegvásárlásban, a futószalagszerű, valóban szükséges időt nélkülöző vizsgálati gyakorlatokat, az egészségügyi vagy szakirányú végzettség nélküli kiszolgálást.

És helyébe az életmód figyelembevételét, az önazonos keret megtalálását, az ügyfélre szánt időkeret növelését és a megfelelôen feltett kérdések gyakorlatát hozni.

Egy átfogó vizsgálat legnagyobb előnye éppen az, hogy a több feltett kérdés, több dolgot hozhat a felszínre. Lehet, hogy csupán egy kisebb dioptriára lenne szükség, ami a stresszesebb napokon felvehető.

A kérdésekre mindig választ adunk, akár a  gyártókig megyünk a válaszokért. A látásvizsgálat nálunk lényegében egy szolgáltatás. Annyi figyelmet és időt szánunk az ügyfélre, ami szükséges az elégedett választáshoz.

A vizsgálat legalább 1 órás intervallumot jelent, annak érdekében, hogy amennyiben szükséges többféle géppel is vizsgálatot végezni, kényelmesen beleférjen.

Egy jól választott szemüveggel mindig magabiztosan és elegánsan fogsz megjelenni minden szituációban, miközben nem terheled feleslegesen a szemed, nem fáradsz el és végre élesen látsz. Mert megtaláljuk azt a szemüveget, amire NEKED szükséged van.

Mindebben sok év látszerészeti, optometrista tapasztalat, komoly orvosi háttértudás és szakértelem áll szolgálatban. A látásod pontos felmérése és a megfelelő lencse kiválasztása érdekében olyan erőforrásokat vetünk be, mint a minőségi eszközpark, a megfelelôen kialakított helyiség és folyamatosan fejlődő szaktudás.

A Premium Vision gyökerei egy magánszemészeti rendeléshez nyúlnak vissza. 

Életének aktív szereplői voltak a Mária utcai  Szemészeti Klinika orvosai, de a Kútvölgyi Kórház három rendelője is, itt már mi magunk üzletfejlesztési szempontból vettünk részt benne.

A három rendelőből az egyik vizsgálót optikává alakítottuk, ezáltal a szemészet és optika területe kéz a kézben járhatott. Még a Szent Margit Kórházba költözve is megtartottuk az optikai üzletágunkat, beugrós orvosokkal karöltve. Miután a Margit Kórház covid központtá, majd oltóponttá alakult, úgy éreztük, hogy itt az idő: a Premium Vision az utcai üzlet területére épjen.

A Premium Vision magán szemészeti rendelésként kezdve tehát birtokolja mindazt a speciális gépparkot, amit egy átlag optika nem. A Premium Visionben a szemészeti magánpraxisból érkezett szaktudás és speciális eszközpark vált elérhetővé egy utcai üzlet formájában.

Alapgépekből összerakott optika helyett, szemészeti rendelői múlttal rendelkező speciális gépparkja által nem csupán a szemüveg felírásához, hanem egyéb szemészeti problémák megtalálásához is ideális lehetőséget biztosít.

A magánszemészetként működő előnyöket és erősségeket megtartva, új megjelenésben, új kínálattal, új szemlélettel állunk az ügyfelek szolgálatába. A Premium Vision szakmai tudás korrektséggel fűszerezve.

Számunkra akkor lezárt egy vásárlás, ha   minden problémát sikeresen megoldottunk, és a vásárló maximálisan elégedett. A célunk, hogy vásárlóink választhassanak az alap, ideális és optimális megoldás közül, nyugodt környezetben, egyedi igényfelmérés és  teljes körű tájékoztatás mellett.

Ehhez itt érsz el minket.