ZEISS SmartLife Young szemüveglencsék

két gyermek Zeiss smartlife young szemüvegben

A tiszta látás élménye gyermekeknek

A ZEISS kifejezetten a növésben lévő gyermekekre és a tinédzserekre gondolt, amikor kifejlesztette SmartLife Young szemüveglencséit. Ez tulajdonképpen a folyamatosan változó igények, és a gyermekek számára legfontosabb trendek követését jelenti, miközben tiszta látást biztosít számukra.

A fiatalok valóban magasra teszik a mércét abban a tekintetben, mennyi mindennek kell megfelelnie egy tökéletes és minden igényt kielégítő szemüveglencsének. Egyrészt folyton mozgásban vannak, másrészt az iskolai, valamint az otthoni körülmények között is ugyanolyan fontos, hogy tisztán és élesen lássanak, minden szituációban.

Minden kihívásnak megfelel

A vizuális szokások ma már bőven kiterjednek az online térre is, melyben a változatos digitális készülékek tárháza még komplexebb felhasználói igényeket szül. Emellett gyermekkortól tinédzserkorig számos fordulópont tarkítja a fiatalok életét, életmódjuk, igényeik és szokásaik alakulása mellett anatómiailag is rengeteget változnak.

A ZEISS SmartLife Young szemüveglencsék mindezt áthidalva nyújtanak professzionális megoldást ahhoz, hogy a gyermekek tökéletesen éles látással élhessenek meg minden egyes pillanatot.

Gyermek smartlife young szemüvegben nézi a telefonját

Különleges technológia különleges igényekre

A ZEISS SmartLife Young szemüveglencse alapját az úgynevezett ZEISS SmartView 2.0 technológia képezi, melynek segítségével minden fent leírt kihívásnak képes megfelelni és tökéletesen igazodik az említett korosztály minden jellemzőjéhez:

Egyedi vizuális sajátosságok:

A fiataloknál jóval rövidebb a közelre tekintés távolsága, mint a felnőttek esetén.

Online tér és folyamatos mozgás:

Ma már egyre több fiatal van jelen az online térben, és használ valamilyen digitális eszközt. Emellett persze soha nem állnak meg, és folyamatosan mozgásban vannak.

Változó vizuális szokások:

A gyermekek és tinédzserek sokszor használnak kis méretű kijelzővel rendelkező digitális eszközöket, ráadásul ezeket közelebbről nézik és tekintetük legtöbbször lefelé irányul.

Anatómiai és egyéb változások:

Az arc anatómiájának alakulása mellett a pupilla mérete is megváltozik az évek során. Ezen felül például az olvasótávolság is módosul.

A ZEISS SmartLife Young szemüveglencsékben rejlő további lehetőségek

A digitális életmód, a vizuális szokások, valamint az anatómiai- és életkorral járó igények változásai mellett egyéb fontos tényezőket is szem előtt tartottak a lencse kifejlesztésekor. Első körben fontos megemlíteni, hogy akár 60%-kal szélesebb tiszta látómezőt képesek biztosítani viselőjük számára okostelefon, vagy egyéb hordozható, digitális eszköz használata közben. Ehhez kapcsolódóan további extra opciót jelent, ha „kék fény védelemmel” kérjük a lencsét. Ez a potenciálisan káros kék fény akár 40%-át is kiszűri a ZEISS BlueGuard alapanyagnak köszönhetően, így sokkal biztonságosabb lesz gyermekünk szemének az egyre növekvő képernyőidő.

A mindig örökmozgó fiatalok tekintetében igen lényeges a strapabírás, éppen ezért ezek a szemüveglencsék karcállóság tekintetében is megállják a helyüket. A speciális ZEISS DuraVision Kids bevonat háromszor nagyobb karcállóságot garantál a hagyományos bevonathoz képest. Emellett ezek a lencsék teljes UV-védelmet biztosítanak, így a káros napsugaraktól is óvják a gyerekek szemét, akik nem csak a képernyő előtt, hanem a szabadban is rengeteg időt töltenek.

Amennyiben szeretnénk, a kinti és benti fényviszonyokhoz igazodó, fényre sötétedő kivitelben is választhatjuk a lencsét, illetve kérhetjük színezett változatban is. A ZEISS SmartLife Young szemüveglencse tehát teljes mértékben igazítható gyermekünk életmódjához és egyéni igényeihez.

ZEISS SmartLife Young szemüveg készítés és szemvizsgálat

Premium Vision Optika

A szemüveg készítéshez, vizsgálatokra előzetes bejelentkezés szükséges!
Kérjen online időpontot optikánkba.