Szemüveglencsék ZEISS i.Scription technológiával

ZEISS i.Scription® technológiával készült férfi szemüveg

Élesebb látás éjjel és nappal egyaránt

Tiszta és éles látás, ragyogóbb és élénkebb színek, valamint élesebb kontraszt érhető el a ZEISS i.Scription® technológiával készült szemüveglencsék segítségével. Ráadásul mindez a nappali fényeknél és akár szürkületkor, vagy sötétben is így marad. Ez a rendkívüli látásminőség nem álom többé!

  • Ragyogóbb látás, élénkebb színek
  • Élesebb kontrasztok, körvonalazott részletek
  • Tisztább látás éjszaka és gyengébb fényviszonyok között is

Egyedi lencsemegoldás a jobb látásért

A ZEISS i.Scription® technológiával készült lencsék paramétereit a ZEISS i.Profiler Plus készülék adja, mely tökéletesen pontos, ujjlenyomatszerű adatokat szolgáltat a szemről.

Ebbe beletartozik az aktuális látásteljesítmény, az esetleges szembetegségek feltérképezése – melyek ugyancsak hatással lehetnek látásunkra például szürkületben -, valamint a pupilla egyedi mérete is. Így egy teljesen átfogó és precíz adathalmazt kapunk a szemről, ennek köszönhetően pedig egy tökéletesen személyre szabott, a vizuális igényeket és egyéni adottságokat egyaránt szem előtt tartó lencsét kapunk.

A ZEISS i.Scription® technológia ezt koronázza meg azzal, hogy még jobb látásminőséget kapjunk segítségével.

Rengeteg pozitívum egyetlen lencsében

A ZEISS i.Scription® technológia a legkisebb szóródási kört elemzi, ezért az így készült lencsék rendkívül pontos korrekciót adnak szemünknek. Emellett további segítséget nyújtanak a tökéletes látásélmény eléréséhez. Ez a fajta korrekció ugyanis figyelembe veszi az alacsony és magas rendű aberrációk hatását is, melyet a retina képminőségére gyakorolnak, méghozzá mindkét szemen akár 1500 ponton elvégzett mérés segítségével.

Az így optimalizált lencsék normál, illetve gyengébb fényviszonyok mellett – akár nappal, akár éjszaka, vagy épp szürkületben – is éles és tiszta látást biztosítanak. Ezt azzal érik el, hogy csökkentik a fényszóródás zavaró és kellemetlen hatásait, növelik a fényerőt, valamint élesítik a kontrasztokat. Így a színek sokkal élénkebbek lesznek, a részletek élesen körvonalazódnak és a különböző fényforrások – mint például a szembe jövő autók fényszórói – kevésbé lesznek vakító hatással szemünkre. Mindemellett a színtelen ZEISS lencsék teljeskörű UV-védelmet is biztosítanak.

Élesebb látás, nagyobb biztonság

Akik szemüveget viselnek, sokszor tapasztalhatják, hogy gyengébb fényviszonyok mellett – szürkületkor vagy éjszaka – sokkal rosszabbul látnak. Mivel ilyenkor a pupilla kitágul, a mélységélesség eltűnik, ezért a térlátás sem lesz az igazi. Emellett a gyengébb kontraszt és zavaró fényvisszatükröződések nem csak pillanatnyi kellemetlenséget jelentenek, hanem folyamatosan fárasztják a szemünket. Ez akár séta, akár autóvezetés közben is rendkívül lecsökkenti a biztonságérzetet, sokan inkább el sem indulnak ilyen fényviszonyok között.

Az i.Scription® technológia viszont figyelembe veszi a lencse kialakításánál, hogy a viselő pupillái éjszaka kitágulnak, és megoldást nyújt a problémára. Ezt ugyancsak a ZEISS i.Profiler Plus készülék teszi lehetővé. Míg a hagyományos, szubjektív refrakciós vizsgálatot csak jól kivilágított helyiségben lehet elvégezni, addig a készülék által végzett objektív refrakció során az éjszakai látásteljesítményünk is felmérhető. Ezáltal az így optimalizált lencsék javítják éjszakai látásunkat, gyenge fényviszonyok között is sokkal jobb látásélményben lehet részünk, ezzel együtt pedig biztonságérzetünk is normál keretek között maradhat.

A ZEISS i.Scription® technológiával készült szemüveg

Premium Vision Optika

A szemüveg készítéshez, vizsgálatokra előzetes bejelentkezés szükséges!
Kérjen online időpontot optikánkba.