Kontaktlencse illesztés

A kontaktlencse viselése az általunk forgalmazott márkák (Alcon, Bausch & Lomb, Cooper Vision, Johnson & Johnson) közleményei szerint biztonságos, de kiemelt fontosságú a megfelelő kézmosás.

A mi véleményünk szerint érdemes kerülni a szem-kéz kontaktust, így most inkább szemüveg pártiak vagyunk. Aki nem tud lemondani a kedvenc kontaktlencséjéről, íme néhány fontos tudnivaló:

Kontaktlencse viselése Covid-19 alatt

  • A kontaktlencse-viselőknél a gondos és alapos kézmosás szappannal és vízzel, majd egyszer használatos papírtörölközővel történő kézszárítás elengedhetetlen minden behelyezés és eltávolítás előtt!
  • A kontaktlencse-használóknak minden este el kell dobniuk a napi eldobható lencséiket, vagy rendszeresen fertőtleníteniük kell a havi és kéthetes lencséiket a gyártó és a szemész szakember utasításai szerint.
  • Betegség: Ezen felül az eddig is érvényes útmutatás szerint betegség, megfázásos- vagy influenza-szerű tünetek esetén természetesen továbbra sem szabad kontaktlencsét viselni.

Kontaktlencse vizsgálatot/betanítást nem végzünk a járvány ideje alatt, de termékekkel továbbra is rendelkezésre állunk üzletünkben.