Fabrizio Bonci

Fabrizio Bonci

Dip. Optom (ITA), AIB-IVRC, MCOptom (UK)
  • Tapasztalat:
    Neuro-optometria, vision therapy
  • Rendelkezésre állás:
    Péntek 10:00 - 18:00

Bemutatatkozás

1996-ban látszerészként végzett az E. De Amici Optikai Intézetben, 2002-ben pedig optometristaként az Optometrista Intézetben (ISSO) Rómában. A római San Camillo Forlanini Kórház Szemészeti Osztályával és a torinói Regina Margherita Gyermekkórházzal is együttműködött. 2008-ban az Egyesült Királyságban regisztrált az Általános Optikai Tanácsnál (GOC) és az Országos Egészségügyi Szolgálatnál (NHS), hogy optometristaként praktizáljon.

Az Egyesült Királyságban a londoni Imperial College Charing Cross Kórház Idegtudományi, Mentálhigiénés, és Kognitív Neurológia Osztályán volt optometrista. Ebben a kórházben együttműködött a Neuro-otológiai Osztállyal és a Queen Square-en lévő Országos Neurológiai és Idegsebészeti Kórházzal is. Az Egyesült Királyságban kettőslátásban és nystagmusban (szemtekerezgés) szenvedő betegek kezelésében vett részt. Ezen kívül optometristaként dolgozott a Specavers nevű multinacionális optikai láncnál is. 2021 Júniusában szerezte meg a Vestibularis Rehabilitációs Tanúsítványt az Amerikai Egyensúly Intézetben (AIB-IVRC), ahol a szédülés és egyensúlyzavarok értékelésével és kezelésével foglalkoznak.

Szakterülete

2011-ben Magyarországon regisztrált optometristaként az Állami Egészségügyi Ellátó Központnál (ÁEEK) és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaránál (MESZK), hogy a magyar egészségügyben dolgozhasson.

Szakterülete a gyermek- és időskori optometria, a neurooptometria, a neurooptometriai rehabilitáció, a gyengénlátás, a vision therapy és a binokuláris látás rendellenességei. Számos nemzetközi publikáció szerzője, és optometriai könyvekben is segédkezett.

Küldj üzenetet