Kettős látás

A kettős látás egy tünet, mely hátterében valamilyen betegség áll

Amikor valami miatt nem működnek megfelelően a szemizmok, és a szem nem képes elmozdulni a nem működő izom irányába, ilyenkor alakul ki intenzív kettős látás. A szellemképes látás, vagy amikor kettőt látunk ugyanabból a dologból nem igazán mondható szembetegségnek, inkább valaminek a tünete lehet. Okai igazán szerteágazók lehetnek, így érdemes több részletet is figyelembe venni, kivizsgáltatni, hogy megtaláljuk, mi eredményezi ezt a jelenséget.

kettős látás

Mi állhat a háttérben?

A kettős látás kialakulhat olyan probléma miatt például, mint a szemizom bénulása, de okozhatja egy fejet ért sérülés is. Pajzsmirigybetegség, keringési zavar, szénhidrát-anyagcserezavar, illetve magas vérnyomás is állhat a háttérben, éppúgy, ahogyan szklerózis multiplexről is lehet szó, vagy valamilyen gyógyszer mellékhatásáról.

Mit tehetünk ellene?

A kettős látás mértéke, a nem jól működő szemizom helye, illetve mindezek változásai tökéletesen diagnosztizálhatók és követhetők.

Érdemes felkeresnünk belgyógyászt, ideggyógyászt, illetve szemész szakorvost is, hogy kivizsgálásokkal segítsenek megtalálni az okokat. Kettős látás esetén minden esetben tehát az alapbetegséget kell kideríteni és kezelni, melynek hatására ez a kellemetlen tünet is megszűnhet. Amennyiben mégsem, és tartósan fennáll ez a zavaró probléma, akkor esetleg a szemizmokat érintő műtét segíthet orvosolni.

Látásvizsgálat, szemvizsgálat

Premium Vision Optika

Objektív és szubjektív látásvizsgálataink eredményei alapján pontosan meghatározzuk, milyen problémával állunk szemben.
Kérjen online időpontot optikánkba.