Kötőhártyavérzés

Kötőhártya bevérzés esetén mi a teendőnk?

Ha reggel nem azzal kezdjük a napunkat, hogy belenézünk a tükörbe, akkor sokszor csak akkor tudjuk meg, hogy valami nem stimmel a szemünkkel, mikor ijedten néz ránk az első ember, akivel találkozunk. Ugyanis amennyire rémisztően hat a kötőhártya bevérzés, annyira panaszmentes ez a jelenség.

kötőhártya bevérzés, véres szem

Mi válthatja ki a kötőhártyavérzést?

Ha például a karunkon veszünk észre egy kis véraláfutást, az sokkal kevésbé lenne ijesztő. Pedig a kötőhártyavérzés esetében teljesen hasonló a helyzet. Lehetséges, hogy megdörzsöltük szemeinket, vagy éppen a párna csücske nyomta meg. De erőlködés folyamán is kialakulhat. Ugyancsak előfordulhat esetleges vérnyomás kiugrás esetén is.

És természetesen baleset, a szemünket ért ütés is okozhatja. Illetve eleve fennálló szembetegség miatt is bevérezhet a kötőhártya. Persze ilyen esetekben nem állunk értetlenül a dolog előtt, hiszen tudjuk azonnal mihez kapcsolni, miért is néz ki úgy a szemünk, ahogy.

Milyen megoldások segíthetnek?

Amennyiben nem az utóbbi csoport jelentheti a kötöhártya bevérzés okát, abban az esetben nincs semmi teendőnk, hiszen szépen lassan, nyomtalanul elmúlik magától. Azonban, ha gyakrabban előfordul, akkor nem árt elmennünk egy-két kivizsgálásra. Többek között érdemes lehet felkeresni belgyógyászt, csináltatni egy labort, illetve természetesen a szemészeti vizsgálat sem árthat.

Látásvizsgálat, szemvizsgálat

Premium Vision Optika

Objektív és szubjektív látásvizsgálataink eredményei alapján pontosan meghatározzuk, milyen problémával állunk szemben.
Kérjen online időpontot optikánkba.