Kötőhártya gyulladás

Szemgyulladás szemfertőzés miatt

A kötőhártya gyulladás az egyik leggyakrabban előforduló szembetegség, melyet valamilyen fertőzésnek köszönhetünk. Okozhatja baktérium, vírus, vagy gomba, sőt, akár valamilyen parazita megjelenése is előidézheti. Összefoglalva tehát a kiváltó tényezők nagyon széles skálán mozognak.

Pontosan emiatt lehetséges, hogy ez a szemprobléma bárkit érinthet, teljesen függetlenül a korától. Az újszülöttektől kezdve az idősekig, minden egyes korcsoportot érinthet.

kötőhártya gyulladás

A kötőhártya gyulladás tünetei

A vöröslő, égő, viszkető szemek nagy valószínűséggel estek kötőhártya gyulladás áldozatává. Ugyancsak jellemző a váladékozás is, illetve a szúró érzés. Igen ritka esetben a gyulladás szövődményekkel is járhat. Ilyenkor a szaruhártya, valamint a szem mélyebb rétegeit is gyulladás fenyegeti.

Fertőző ez a betegség?

Mivel több okozója is lehet, így a fertőzés attól függően veszélyes másokra, hogy mi eredményezte a gyulladást. Ezért jobban tesszük a biztonság érdekében, ha a közvetlen környezetben élőkkel óvatosabbak vagyunk, amíg fennáll a szemproblémánk.

A kötőhártya gyulladás kezelése

A kötőhártya gyulladást minden esetben szakorvosnak kell ellátni, hogy a megfelelő, célzott kezelést kaphassuk. Antibiotikumos, esetenként szteroidos kezelésekkel orvosolható a probléma, illetve előírhatja a szakorvos egyes szemcseppek és kenőcsök alkalmazását.

.

Látásvizsgálat, szemvizsgálat

Premium Vision Optika

Objektív és szubjektív látásvizsgálataink eredményei alapján pontosan meghatározzuk, milyen problémával állunk szemben.
Kérjen online időpontot optikánkba.