Fabrizio Bonci funkcionális szemvizsgálatot végez egy gyermeknél

Vannak olyan esetek, amikor a hagyományos vizsgálatokhoz képest egy sokkal komplexebb látásvizsgálatra van szükség, ez a funkcionális szemvizsgálat. Átfogó, akár gyógypedagógiai vizsgálatként is említhető feltérképezés rámutat a tanulási zavarok és a látás összefüggéseire

Fabrizio Bonci neuro-optometrista, vision therapeuta

A vision therapy az idegrendszeri eltérésekből fakadó látásproblémák fejlesztésében ad megoldásokat. Az előzetesen felmért és vizsgált eredményektől függően egy komplex kezelést ad az eltérések és tünetek figyelembevételével.

pachymetria (szaruhártya vastagság) mérés a premium vision optikában

A pachymetria, azaz a szaruhártya vastagságának mérése minden esetben gyors, és teljesen fájdalommentes, zöldhályog esetén elengedhetetlen. Kiemelten lényeges információkkal szolgálhat a szemész szakorvos számára.

A Premium Vison szemészetnél a szemnyomás mérése non-contact tonométer segítségével zajlik. A teljesen fájdalommentes vizsgálat alatt a szemeinket nem érinti a műszer, így érzéstelenítő alkalmazására sincs szükség.

szemfenék vizsgálat réslámpával a premium vision optikában

A szemfenék vizsgálat minden szemorvosi vizsgálatnak részét képezi. Nem csak a szemgolyó, hanem annak minden védőszerve – vagyis a szemizmok, a szemgödör, illetve a szemhéj – állapotának felmérésére szolgál.

cff vizsgálat a premium vision szemészeten

A látóideg ingerület-vezetésének ellenőrzésére szolgáló CFF vizsgálat segítségével több probléma is kideríthető. Ilyen lehet például a látóideg károsodás, melyet legtöbb esetben a zöldhályog, vagyis a glaukóma eredményez.

polateszt kapcsos teszt vizsgálat

A polateszt egy olyan speciális vizsgálati módszer, mely képes kimutatni a rejtett kancsalságot. Mivel ez a probléma valóban sokáig rejtve maradhat.

Fabrizio Bonci neuro-optometrista, vision therapeuta

Nagyon sok olyan emberrel foglalkozom, akik valamilyen agyi sérülést szenvedtek el. Ez lehet műtéti-, traumás agysérülés, agydaganat, esetleg stroke is. Hivatásom célja, hogy jobbá és könnyebbé tegyem az életüket neuro-optometriai rehabilitáció, vagy vizuális terápia segítségével.

OCT vizsgálat kiértékelés

Az OCT – optikai koherencia tomogaráfia – vizsgálat lehetővé teszi, hogy a szem ideghártyáját, valamint a látóideg és makula állapotát, és ezek megbetegedéseit ki tudjuk szűrni.

látótér vizsgálat

A látótér vizsgálat egy teljesen fájdalommentes eljárás, melynek segítségével feltérképezhető az egyén látótere mind a két szemen, de külön-külön.