pachymetria (szaruhártya vastagság) mérés a premium vision optikában

A pachymetria, azaz a szaruhártya vastagságának mérése minden esetben gyors, és teljesen fájdalommentes, zöldhályog esetén elengedhetetlen. Kiemelten lényeges információkkal szolgálhat a szemész szakorvos számára.

A Premium Vison szemészetnél a szemnyomás mérése non-contact tonométer segítségével zajlik. A teljesen fájdalommentes vizsgálat alatt a szemeinket nem érinti a műszer, így érzéstelenítő alkalmazására sincs szükség.

szemfenék vizsgálat réslámpával a premium vision optikában

A szemfenék vizsgálat minden szemorvosi vizsgálatnak részét képezi. Nem csak a szemgolyó, hanem annak minden védőszerve – vagyis a szemizmok, a szemgödör, illetve a szemhéj – állapotának felmérésére szolgál.

cff vizsgálat a premium vision szemészeten

A látóideg ingerület-vezetésének ellenőrzésére szolgáló CFF vizsgálat segítségével több probléma is kideríthető. Ilyen lehet például a látóideg károsodás, melyet legtöbb esetben a zöldhályog, vagyis a glaukóma eredményez.

polateszt kapcsos teszt vizsgálat

A polateszt egy olyan speciális vizsgálati módszer, mely képes kimutatni a rejtett kancsalságot. Mivel ez a probléma valóban sokáig rejtve maradhat.

Fabrizio Bonci neuro-optometrista, vision therapeuta

Nagyon sok olyan emberrel foglalkozom, akik valamilyen agyi sérülést szenvedtek el. Ez lehet műtéti-, traumás agysérülés, agydaganat, esetleg stroke is. Hivatásom célja, hogy jobbá és könnyebbé tegyem az életüket neuro-optometriai rehabilitáció, vagy vizuális terápia segítségével.

OCT vizsgálat kiértékelés

Az OCT – optikai koherencia tomogaráfia – vizsgálat lehetővé teszi, hogy a szem ideghártyáját, valamint a látóideg és makula állapotát, és ezek megbetegedéseit ki tudjuk szűrni.

látótér vizsgálat

A látótér vizsgálat egy teljesen fájdalommentes eljárás, melynek segítségével feltérképezhető az egyén látótere mind a két szemen, de külön-külön.

Kontaktlencse illesztés

A kontaktlencséket ma már rendkívül széles körben alkalmazzák, legtöbbször a látáshibák korrigálására, de gyakran esztétikai megfontolásokból is. Nem mindegy azonban, hogy milyen lencsét választunk

szemvizsgálat

Látásunk rendszeres ellenőriztetése legalább olyan fontos, mint a különböző betegségeket megelőző szűrővizsgálatok.