ZEISS MyoCare lencsék

Zeiss myocare szemüveg gyermekeknek

Gyermekeknek tervezett speciális szemüveglencsék

A gyermekek jó és tiszta látása kulcsfontosságú szerepet tölt be fejlődésükben és tanulási képességeiket is erősen befolyásolja. A ZEISS éppen ezért fejlesztette ki a MyoCare lencséket, melyek a rövidlátás fokozódásának kezelésére szolgálnak. A Premium Vision nem csupán MyoCare szakértőként működő optika, hanem még speciálisabb segítséget tud nyújtani ezen a téren a gyermekek és családjaik számára.

  • A gyermekek rövidlátásának hatékony kezelése
  • Tiszta látás közelre és távolra
  • Minden áttekintési pont esetén komfortos látás

Rövidlátás gyerekszemmel

A rövidlátás, más néven miópia a leggyakoribb látásproblémák közé sorolható. Ilyenkor távolba nézésnél a retinán egy elmosódott kép jön létre. Gyerekek esetén a növekedés során a szem is megnyúlik, és ha ez a normálisnál fokozottabban történik, akkor rövidlátás alakul ki, mely aztán egyre inkább erősödhet.

Ilyenkor nehezen látnak távolra, ami egyre több kellemetlenséget okozhat mindennapi életükben. Nem látják rendesen a táblát az iskolában, vagy nem tudnak helyt állni a különböző labdajátékokban például. A hétköznapi tevékenységek során így egyre kényelmetlenebbül érzik magukat, a tanulási nehézségek egyre inkább teret nyerhetnek.

Mindenkire igaz, hogy ha nem látunk jól, az rontja az életminőségünket, gyermekek esetén ez még nagyobb károkat jelenthet. A fejlődésük, a tanulásuk és igazából az egész jövőjük a tét.

Mit tehetünk?

A rövidlátás gyakorisága sajnos növekvő tendenciát mutat globálisan, ezen belül az érintett fiatalok száma is egyre nagyobb. Ez összefüggésbe hozható azzal, hogy az életmódunk gyökeresen megváltozott az utóbbi évtizedek során. Gyermekeknél a rövidlátás kezelési módja több tényezőtől függ, de minden esetben egy átfogó terápiára van szükség.

Ebben helyet kell kapjon, hogy odafigyeljünk a megfelelő életmódra. A gyermek töltsön minél több időt a szabadban és tartson szünetet közeli fókuszt igénylő tevékenységek – például olvasás vagy okostelefon használata – közben. A legfontosabb pedig, hogy a számára legmegfelelőbb kialakítású szemüveget minél többet – ha lehet állandóan – viselje.

A ZEISS MyoCare szemüveglencsék nem csupán a korrekció és kezelés miatt jelentenek tökéletes és speciális megoldást, hanem azért is, mert viselésük kényelmes és a gyerekek könnyen hozzászoknak.

ZEISS MyoCare lencsék életkor alapján

A rövidlátás fokozódásának lassítására kialakított termékcsalád kifejezetten a 6 és 12 éves kor közötti gyermekek számára nyújt hatékony segítséget. Ezen belül is kétféle változatot különböztetünk meg. A ZEISS MyoCare a 10 évesnél fiatalabb, a ZEISS MyoCare S pedig a 10 évesnél nagyobb gyerekeknek készült. Mindegyik típusnál az úgynevezett C.A.R.E.® technológia felelős a szemtengely megnyúlásának lassításáért, amit a lencse elülső felületén váltakozó kezelési és korrekciós zónák eredményeznek.

Szintén mindkettőnél a ZEISS ClearFocus kialakítás biztosítja az éles látáshoz szükséges optimális korrekciót, emellett a kívánt miópikus defókusz hatást. Mindezt áttekintési ponttól függetlenül, ezzel figyelembe véve, hogy a szemek állandó mozgásban vannak. A különböző optimalizálási paramétereken és a speciális kialakításon alapuló lencsék így nyújtanak tökéletes, tiszta látást közelre és távolra egyaránt, miközben lassítják a rövidlátás fokozódását.

Egyedülálló segítség a Premium Vision Optikában

A teljes UV-védelemmel ellátott, akár karcálló változatban is igényelhető ZEISS MyoCare szemüveglencséken túl a Premium Vision Optika szakértő megoldások kombinációját is képes nyújtani. A kimagasló szakértelemmel rendelkező látszerészek mellett Dr. Ádám Mónika szemész szakorvos, illetve a neuro-optometria szakterületén jártas Fabrizio Bonci segítségét is igénybe vehetjük. Így az érintett gyermekek és szüleik még komplettebb kezelési lehetőségeket kaphatnak.

Zeiss myocare gyermek szemüveglencse

A ZEISS MyoCare lencsével készült szemüveg

Premium Vision Optika

A szemüveg készítéshez, vizsgálatokra előzetes bejelentkezés szükséges!
Kérjen online időpontot optikánkba.