jó napszemüveg választás

A káros UV-sugarak a hidegebb évszakokban is jelen vannak, és jó lenne, ha mindig védelmet nyújtanánk szemeinknek velük szemben. Mégis, talán nyugodtan kijelenthetük, hogy a napszemüveg igazi szezonja most fog még csak elindulni, így teljesen aktuális boncolgatni a témát, hogy pontosan milyen egy valóban jó napszemüveg?

Az első, és talán legfontosabb kritérium a szűrőképesség, mely a káros UV-sugarak maradéktalan kiszűrését jelenti. Ezzel együtt természetesen a szemünkbe jutó fény erősségének csökkentése is a feladatai közé tartozik egy jó napszemüvegnek. A különböző színeket egyenletesen kell kiszűrnie, azonban esetenként egyes színeket ki kell emelnie ahhoz, hogy erősítse a kontrasztokat, ezzel valóban jó látást biztosítson.

Napszemüveget csak hozzáértő helyen, lehetőség szerint optikában vásároljunk!

Nagyon fontos kiemelni, hogy rengeteg olcsó, ám divatos napszemüveget lehet kapni mindenféle boltokban, amelyek inkább veszélyesek, minthogy segítenének. Ugyanis ezek általában csak a látható tartományban fejtik ki szűrő hatásukat. Ilyenkor a szem csökkent fényerősséget érzékel, emiatt kitágul a pupilla, a nem csökkentett káros sugarak pedig bejutnak a szembe veszélyesen nagy mennyiségben. Ezért jobban tesszük, ha napszemüvegünket is hozzáértő helyen, optikában választjuk ki.

Amennyiben így teszünk, akkor biztosak lehetünk abban is, hogy a napszemüveg lencséje optikailag is rendben lesz. Ha torzít például a napszemüvegünk lencséje, akkor elmosódott látással, esetleg fejfájással is számolnunk kell elég hamar.

Kényelmes viseléshez megfelelő keret szükséges

Szintén kulcsfontosságú kritérium, hogy a lencse mellett a napszemüveg kerete is minőségi legyen. Amellett, hogy kényelmes viseletet ad, egy jó napszemüveg keretének anyaga ellenálló, és allergiát sem okoz. Ha méretben nem a megfelelőt választjuk, illetve nem passzol hozzánk anatómiailag, akkor sajnos nem lesz túl komfortos, mikor rajtunk van. Ezeknek a követelményeknek szintén csak azok a napszemüvegek képesek megfelelni, amiket olyan gyártók kiviteleznek, melyek optikai szemüvegkeret készítésében jártasak.

napidoktor napszemüveg

Miért jó a polarizált napszemüveg és kinek ajánlott?

Lehetőségünk van arra is, hogy napszemüvegünket polarizált szűrő igénylésével tegyük még tökéletesebbé. Az ilyen réteggel ellátott lencsék nem csak az átmenő fény mennyiségét csökkentik, hanem a polarizált fénysugarakat is szűrik. Ez magasfokú kényelmet biztosít például vezetés közben, amikor az úttestről visszaverődő fény nem jut a viselő szemébe. Ugyancsak ajánlott lehet azok számára, akik téli vagy vízi sportokat űznek, de természetesen a hétköznapi életünk során is fantasztikus segítséget jelenthet. A csillogó felületekről visszaverődő fény egy részének elnyelésével ugyanis javul a látásélmény, így a képminőség is.

Lencse színezések

Amikor színezett lencsét szeretnénk rendelni, akkor az egyik legfontosabb kérdés, hogy szemüvegünket milyen körülmények között fogjuk majd viselni az esetek többségében. A válasz függvényében ugyanis eltérő fényáteresztésű lencsék közül választhatjuk ki, hogy melyik számunkra a legideálisabb. Ugyanígy a lencse színezését tekintve is több lehetőségünk van, hiszen az lehet enyhén, közepesen, erősen, illetve nagyon erősen színezett is.

A fentieket elnézve tehát rengeteg követelményt állíthatunk fel leendő napszemüvegünkkel szemben, hiszen csak így kaphatunk egy valóban jó és számunkra megfelelő modellt. Mindezek mellett pedig azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy külalakban is passzoljon majd elképzeléseinkhez és stílusunkhoz, hiszen egy szép napszemüveg olyan, mint egy ékszer: öltöztet. A Premium Vision szakértő segítséget, emellett igencsak gazdag kínálatot biztosít, hogy mindenki megtalálhassa a számára tökéltetes napszemüveget, mely valóban megfelel majd minden kritériumnak.

Dioptriás napszemüvegre lenne szükséged?

Optikánkban széles márka és keretválasztékban, egyedi személyre szabott napszemüvegeket kínálunk. A dioptriás napszemüveg készítéshez, vizsgálatokra előzetes bejelentkezés szükséges! Kérjen online időpontot optikánkba.