szemüvegkeret választás

Mivel mindenkinek más szemüvegkeret áll jól, ezért egyértelmű, hogy a legelső szempont a keretválasztás során, hogy egyénre szabott megoldásokat keressünk. Ez azonban amennyire egyszerűnek hangzik, valójában kicsit sem az. De milyen szempontokat érdemes ténylegesen figyelembe venni és milyen segítségeket kaphatunk a választáshoz?

Mindig kérjük a látszerész segítségét

Lehetséges, hogy úgy gondoljuk, megvan a tökéletes elképzelés, azonban felmerülhetnek olyan apró részletek a választás során, melyekre nem is gondoltunk. Ezért minden esetben fogadjuk meg a javaslatokat, melyeket az optikában kapunk! A látszerész feladatai közé ugyanis beletartozik az is, hogy a megfelelő szemüvegkeret kiválasztásában segítsen. Ő teljesen más szemmel nézi az adott pontokat, melyeknek meg kell felelnie egy tökéletes kerethez.

Első körben figyelembe veszi az optikai adatokat, mint a pupillák közötti távolságot, a dioptria értékét, illetve a szemüveglencse és a szaruhártya közötti optimális távolságot, a keret viselés közbeni dőlését. Ezen kívül a saját adottságokat is szemügyre veszi. Az ovális arcformához teljesen más illik, mint a kerek vagy szív alakúhoz, de ugyanígy befolyásoló tényező lehet szemeink, illetve hajunk színe is. Ugyancsak érdekes részlet a szemöldök, melynek formája, illetve a két szemöldök távolsága is közrejátszik a megfelelő keret megtalálásában. Az esztétikai tényezők mellett az egyéb anatómiai szempontokat is szem előtt kell tartani. Az orrunk és a füleink egyéni adottságai ugyancsak fontos szereplők a keretválasztás során.

Nem mindegy, hogy pontosan milyen körülmények között fogjuk használni a szemüvegünket

A hétköznapi szemüvegkeretünknek passzolnia kell stílusunkhoz, ruháinkhoz, adott esetben a munkakörünk szabta megjelenési normákhoz. Fizikai munka közben nyilván más elvárásoknak kell megfelelnie a keretnek is, mint amikor az utcán hordjuk csak. Az is számít, hogy állandó viseletként tesszük-e majd fel, vagy csak például akkor, ha közelre szeretnénk jól látni. Sport közben szintén más választás lehet megfelelő.

Mindemellett a lencse sajátosságai sem elhanyagolhatók – a dioptria mértéke, a lencse típusa, azok felületkezelései stb. Fontos tudatnunk azt is, ha például fémallergiánk van, hiszen ilyen esetekben csak a műanyag vagy a titán keret jöhet szóba. Végül, de nem utolsó sorban az anyagi szempontokra is ügyelni kell egy keret választása során, melyet jó, ha már a legelején tisztázunk.

Használjuk ki a digitális technológia lehetőségét

Egy olyan szemüveg, ami egyáltalán nem illik hozzánk, egész megjelenésünkre negatív hatással van. Színben, formában és stílusban egyszerűen határtalan már a választék szemüvegkeretek terén, így egyértelmű, hogy a döntés nehéz. Emiatt megfontoltan, segítséggel és több szempontot figyelembe véve kell választanunk. Ebben ugyancsak segítségünkre lehet a ZEISS i.Terminal, mely nem csak a számunkra tökéletes szemüveglencse, hanem a megfelelő szemüvegkeret választásában is hatalmas segítséget nyújt.

A körültekintő keretválasztással elkerülhető a legtöbb probléma, ami szemüvegviselés közben felmerülhet. Az esztétikus, minden részletében hozzánk passzoló szemüveg pedig nem csak az éleslátás biztosításával javítja életminőségünket, hanem mindemellett öltöztet is. Éppúgy, mint egy ékszer, melyet magabiztosan viselhetünk.

szemüveg készítes i.terminal2

Válasszon kedvezményes szemüveg ajánlataink közül

Modern technológia a maximális vizuális komfort és a pihentető látás eléréséhez

A Premium Vision optika napjaink egyik legmodernebb technológiáját biztosítja számunkra a ZEISS i.Terminal®2, mely 3 dimenziós szemüveglencse- és egyben keretválasztó programként is rendelkezésünkre áll a szemüveg készítés során.