szemüveglencse felületkezelés

A különböző lencse felületkezelések kedveznek az egyéni igényeknek. Ismerjük most meg ezeket!

Az éles látás mellett kényelmet és saját stílusunk kiszolgálását is biztosítania kell a tökéletes szemüvegnek. Ahhoz viszont, hogy valóban passzoljanak hozzánk, tükrözve egyéniségünket, saját igényeinket és még inkább megkönnyítsék mindennapjainkat, ennél még többre van szükség. Mindezt a különböző felületkezelésekkel lehetséges elérni, melyek egyszerre nyújtanak komfortot, védelmet, divatos megjelenést és egyéb extrákat. Most megismerhetjük, hogy milyen rétegeket lehet igényelni szemüveglencsénkre, és azt is megvizsgáljuk, melyiknek mi az erőssége.

UV védelem

Az egyik legfontosabb tényező lehet, hogy egy szemüveg folyamatosan védje szemeinket az UV-sugarak ellen. A ZEISS pontosan emiatt már minden színtelen lencsét ellát UV-védelemmel, hogy szemüvegünk egész napos védelmet nyújtson a káros UV-sugarakkal szemben. Hiszen azok nem csak akkor vannak jelen, amikor hétágra süt a nap, hanem borúsabb időben is. Amennyiben mégis olyan lencsét választunk, mely nem eleve UV elnyelő anyagból készül, akkor kérhetünk rá külön UV bevonatot.

Felületkeményítés

Szintén elengedhetetlen figyelembe venni egy szemüvegrendelés esetén, hogy az a mindennapi használat során milyen szintű igénybevételnek lesz kitéve. A felületkeményítés lehetősége egyértelműen megnöveli a szemüveg élettartamát és ellenálló képességét. A ZEISS DuraVision® réteg tulajdonképpen a valaha volt legkeményebb bevonat, mely nem csak a karcolások és sérülések ellen nyújt kiemelkedő védelmet, hanem a tisztítást is könnyebbé teszi. Mivel a szennyeződések is jobban elkerülik lencsénket a különlegesen sima és kemény felület miatt.

Kékfényszűrő réteg

A mai életvitelünk miatt talán már senkinek nem kell bemutatni, hogy milyen sok időt töltünk el digitális eszközök előtt. Különösen, ha valaki a munkája során is eléjük kényszerül napi 6-8 órában, az egyértelműen találkozott már az érzéssel, hogy mennyire elfáradnak szemei. A kékfényszűrő réteg sokkal több kék fényt ver vissza, így kevésbé kell számolni ezzel a kellemetlen érzéssel. Ugyancsak csökken segítségével a szürkehályog kialakulásának esélye, ezért valóban érdemes kényeztetni szemeinket ilyen megoldással. A ZEISS BlueGuard® alapanyag pontosan erre hivatott. Hatékonyan szűri ki a káros kékfényt, így csökkenti a szem digitális terhelését. A kékfényszűrő réteg nem jelent kék színű lencsét, azért a külső felülete kicsit lilásabb árnyalatú lehet.

szemüveg készítés

Színezett lencsék

Még egyedibbé tehetjük szemüvegünket a színezés segítségével, melynek nem csupán a divatosság a célja – bár léteznek már igencsak vagány lehetőségek is. A színes lencse ezzel együtt mankót adhat szemeinknek, amennyiben életmódunk, sportolásunk vagy éppen a munkánk úgy kívánja. Különböző tevékenységekhez – legyen szó a vezetésről vagy épp egy havas sportról – más-más színek passzolnak, segítséget nyújtva szemeinknek. Szintén társíthatnak ajánlott színeket egyes esetekben szembetegségek, illetve pszichés vagy szervi problémák kezeléséhez is.

Szemüveglencse autóvezezéshez

Ha már szóbahoztuk a vezetést, akkor meg kell említeni azt is, hogy vannak olyan autóvezetéshez kifejlesztett bevonatok, melyek minimális alapszínnel rendelkeznek. Ezek fő pozitívuma, hogy a fényszórók vakító fényeit csökkentik, így elősegítve a nyugodtabb és biztonságosabb vezetést. A ZEISS DrieSafe® szemüveglencséket ráadásul igényelhetjük színezéssel és polárszűrővel is. Ezek javítják a kontrasztérzékelést, valamint csökkentik a tükröződő felületek és a napfény által okozott kellemetlenségeket is.

Tükröződéscsökkentő réteg

Ha már szó esett a tükröződésről, akkor folytatjuk a sort a tükröződéscsökkentő, más néven antireflex réteggel. Ez sokkal tisztább és kényelmesebb látást biztosít viselőjének azáltal, hogy a lencse felszínén keletkező tükröződéseket nagymértékben lecsökkenti. Ez éjszakai vezetés során is hatalmas segítséget nyújthat, de számítógépes munka közben is kifejezetten ajánlott. A vezetés élményét és a munkát is sokkal komfortosabbá teszi, a szemek kiszáradása és a fejfájás is elkerülhető segítségével.

Vízlepergető réteg

A vízlepergető és szennyeződéstaszító réteg egyértelműen növeli a szemüveglencse élettartamát. Ha víz éri szemüvegünket, akkor ahelyett, hogy a vízcsepp szétoszlana, cseppformát ölt, és így gyorsabban legördül a lencse felületéről. Ezen felül a por és a szöszök lerakódását is meggátolja, ezáltal biztosítja a hosszabban tartó tisztaságot, illetve a könnyebb tisztítást. A Zeiss lencsékre kérhető szuper sima CleanCoat réteg pontosan így garantál tartósan tiszta látást, vízlepergető tulajdonságával együtt.

A Premium Vision minden fent említett rétegezésre lehetőséget kínál, hogy azok alkalmazásával, illetve akár kombinálásával teljesen egyedi, és számunkra tökéletes szemüveggel tudjuk kényelmesebbé tenni mindennapjainkat.

Válasszon most aktuális szemüveglencse ajánlatunk közül

Modern technológia a maximális vizuális komfort és a pihentető látás eléréséhez

A szemüvegkészítés napjaink egyik legmodernebb technológiáját biztosítja számunkra a ZEISS i.Terminal®2, mely 3 dimenziós szemüveglencse- és egyben keretválasztó programként is rendelkezésünkre áll a Premium Vision optikában.