progressziv multifokális lencse

A szemüvegválasztás laikusként egyszerűnek tűnik elsőre, hiszen csak egy keret kell, meg a megfelelő dioptria… a valóságban azonban a szemész nagyon sok kérdést fog feltenni a lencse milyenségével kapcsolatban. Kezdjük az elején, cikkünkben körbejárjuk a multifokális szemüveglencséket!

Mi az a multifokális lencse?

A multifokális, vagy más néven progresszív lencséket a legmodernebb technológia segítségével készítenek el úgy, hogy a közelre- és távolralátás állítható legyen. Tökéletes használható legyen akkor is, ha volán mögé ül, vagy egy kanapéra telepedik le egy könyvvel a kezében, esetleg laptopján dolgozik. A multifokális szemüveg minden távolságra biztosítja az éleslátást, hiszen folyamatosan változtatható a dioptriaérték, ráadásul képugrás nélkül teszi ezt meg.

A régebbről ismert bifokális lencsével ellentétben nincs éles átmenet, a külső szemlélő számára nem tűnik fel, és a szemünk sem tűnik kisebbnek vagy nagyobbnak attól függően, milyen szögben tartjuk a fejünket. A multifokális szemüvegben a lencsék közti átmenet folyamatos, a válaszvonal tulajdonképpen láthatatlan.

Könnyen megszokható a multifokális szemüveg?

Könnyen megszokható, de azt azért nem állítjuk, hogy csettintésre zökkenőmentes a használata.

Alapvető minden szemüvegnél, a dolog nem úgy működik, hogy a frissen átvett, tartójából orrunkra biggyesztett szemüveg az első pillanattól kezdve ideális lesz minden szempontból, az újdonságot mindig meg kell szokni. Mivel a multifokális lencsék több szemüveget is helyettesítenek egyszerre, időt kell adni a szemünknek arra, hogy megtanulja használni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy fokozatosan kell hozzászoktatni a látásszervet a szemüveg használatához: állandóan viselni kell. Nem a képességein vagy a látása minőségén múlik az, hogy milyen hosszú ez a folyamat – teljesen egyedi mindenkinél. Előfordulhat, hogy ez csak néhány óra, de akár több hét is, amíg teljesen rendben lesz a dolog.

Hogyan készül el a multifokális lencse cégünknél?

Az előzetes vizsgálat során fontos, hogy a pontos dioptriákat sikerüljön meghatározni. Több szempontból is teljesen személyre szabjuk a szemüvegét: a vizsgálat eredményei mellett a mindennapi szokásait, munkahelyi körülményeit, munkavégzése jellegzetességeit is figyelembe vesszük, hiszen ezek a tényezők is befolyásolhatják, hogy milyen lesz az ideális szemüveg. Lencse és lencse között, ha apró is az eltérés, de a mindennapi viselet esetében már óriási a különbség.

A tökéletes szemüveghez elengedhetetlen a megfelelő szaktudás és csapatmunka. Tudni kell az optometristának, a látszerésznek és a műhelyben dolgozó személyzetnek közösen gondolkodnia ahhoz, hogy a legjobb megoldást nyújtsuk egy-egy nehezebb esetben. Ebből következik, hogy nálunk ez alap – pontosan erre számíthat.

Foglaljon nálunk időpontot és mi garantáljuk, hogy exkluzív keretek közt foglalkozunk Önnel, megfizethető árakon biztosítunk elsőosztályú szemüveget. Mindenki időpontra érkezik, nincs tumultus, az Ön idejében kizárólag Önnel foglalkozunk majd.

Multifokális szemüveglencsék

Ha multifokális szemüveglencsére van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot, kérjen szakmai konzultációra és vizsgálatra időpontot, és garantáljuk, hogy megtaláljuk az Ön számára a legjobb verziót!