speciális oct szemvizsgálat a jó látásélességhez

Érezted már úgy, hogy „nézel, de nem látsz”? Előfordult már, hogy gondjaid akadtak a térlátással, összefolytak a betűk a szemed előtt, vagy nem stimmelt a perifériás látás?

Lehet, hogy már el is mentél egy-egy szemvizsgálatra, ahol azt mondták, hogy minden rendben van. Esetleg azt, hogy szemüvegre van szükséged – ami javított ugyan a helyzeten, de nem oldotta meg azt.

Jó, ha tudod, hogy a hagyományos szemvizsgálatok kizárólag a látásélességgel foglalkoznak; azt nézik, milyen távolságra, mennyire élesen látsz, és azt hogyan lehet szemüveggel vagy kontaktlencsével javítani.

A helyzet azonban az, hogy a látásélesség csak egy kis része a látásunknak. A valóságban a tökéletes látáshoz rengeteg más dolog is hozzájárul: a színérzékelés, a szemizmok mozgása, a szemek párhuzamossága, a fénytörés, a térlátás, az erek állapota, a látótér, a szemnyomás… és ezek vizsgálatára a legtöbb optikában, sőt, még a szemorvosoknál sem feltétlenül van lehetőség. Éppen ezért nagyon sok rendellenesség vagy betegség feltáratlan marad, vagy egészen másnak diagnosztizálják, sőt, olyan is előfordul, hogy a problémát felismerik ugyan, de nem tudják megfelelően kezelni.

Sőt! Stroke, baleset, az agyat ért bármilyen sérülés esetén szintén felmerülhetnek olyan problémák, amik oka nem a dioptriáknál keresendő: lehet részleges látótér-vesztés, kettőslátás, akaratlan szemmozgások, amik rontják a látásélményt. Szemünk a legfontosabb érzékszervünk, a beérkező információ 70%-ért felelnek, ezért, ha itt gond van, az könnyen bizonytalanságérzéshez, egyensúlyvesztéshez, különböző fizikai és pszichés problémákhoz vezethet.

Funkcionális szemvizsgálat a Premium Visionnél

Hiszünk abban, hogy csak akkor tudunk igazi segítséget nyújtani, ha pontosan tudjuk, mi okozza a problémát, így korszerű gépekkel, és egy igazi szakértővel, Fabrizio Boncival várunk, hogy segítsünk feltárni a szemed titkait. Ne tévesszen meg külföldi hangzású neve: bár származására nézve valóban olasz, kiválóan beszél angolul és magyarul is, így nem kell nyelvi problémák miatt aggódnod.

A funkcionális szemvizsgálatot, vagy más néven neuro-optometriai vizsgálatot különösen ajánljuk sportolóknak, sofőröknek, motorosoknak, rendőröknek, katonáknak, tűzoltóknak és minden olyan embernek, akiknél a 100%-os látás elengedhetetlen, illetve betegségek, balesetek, az agyat ért sérülések esetén. Fontos vizsgálat akkor is, ha gyermekednél vagy nálad felmerül az ADHD, a koncentrációs zavarok, autizmus kérdése, mert sokszor a tüneteket szintén a látással kapcsolatos problémák okozzák.

Nem csupán megvizsgálunk, hanem segítünk is: ha kell, szemüveget ajánlunk, ha kell, vision therapy-t, vizuális terápiát, ami speciális gyakorlatokkal és eszközökkel segít az izmok megerősítésében, a tünetek enyhítésében és a látás javításában. Tudunk segíteni a betegség, balesetek utáni szem-rehabilitációban is.

Legyen szó bármilyen, szemmel és látással kapcsolatos problémáról, fontos az okok alapos feltárása, az előírt terápia, javaslatok betartása, szemüveg vagy kontaktlencse viselése – és a rendszeres kontroll!

Fabrizio Bonci rendelése

Premium Vision

A Premium Vision optika a belváros szívében, könnyen elérhető helyen van, ahol kedves személyzettel, felkészült szakemberekkel és a legkorszerűbb gépekkel várunk!